banner
banner
banner

Τερίνα με κατσικίσιο τυρί και “ραγού” πιπεριάς

Συνταγή

Τερίνα με κατσικίσιο τυρί και “ραγού” πιπεριάς
Υλικά

300 γρ. τυρί chevre μαλακό
300 γρ. τυρί κρέμα
1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
6 κ.σ. σάλτσα πέστο βασιλικού
5 πράσινες πιπεριές
10 λιαστές ντομάτες στο λάδι
1 φλ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
ε. π. ελαιόλαδο
Για το “ραγού” πιπεριάς
1 κόκκινη+1 πράσινη πιπεριά
1 φλ. ελιές σε φέτες
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη

banner
Εκτέλεση

Ψήνουμε τις 5 πράσινες πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο 160οC για 30 λεπτά. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι βαλσαμικό και λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε. Στρώνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αφήνουμε τις άκρες να κρέμονται απ’ έξω. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε με το μίξερ να ενωθούν πολύ καλά. Στραγγίζουμε καλά τις πιπεριές απο το ξύδι και το ελαιόλαδο. Στρώνουμε το ένα τρίτο του μείγματος των τυριών στη βάση της φόρμας. Απλώνουμε επάνω το μισό πέστο, πασπαλίζουμε με τις μισές ντομάτες και σκεπάζουμε με τις μισές πιπεριές. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο ⅓ του μείγματος των τυριών, το υπόλοιπο πέστο, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τελειώνουμε απλώνοντας το τυρί που έχει μείνει. Καλύπτουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε επάνω ένα βάρος. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το “ραγού” πιπεριάς:
ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις ελιές και τη ρίγανη, δοκιμάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε πιπέρι. Αφήνουμε το “ραγού” να κρυώσει. Μισή ώρα πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε το βάρος από τη φόρμα, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω-γύρω από το εσωτερικό της φόρμας για να ξεκολλήσει, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε στην επιφάνεια το “ραγού” της πιπεριάς. Κόβουμε σε φέτες και προσφέρουμε μαζί φέτες ψημένου ψωμιού.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος