Follow us

Τempura παστού μπακαλιάρου, γεμιστού με κάππαρη, μαζί με σέσκουλα σαλάτα

Ρελάνς στο σολομό και στο χαβιάρι. Δημιουργούμε ένα gourmet δείπνο με πάνφθηνες σπεσιαλιτέ. Υψηλή γεύση, υψηλή εμφάνιση, κόστος χαίρε τίποτα!

Τempura παστού μπακαλιάρου, γεμιστού με κάππαρη, μαζί με σέσκουλα σαλάτα

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα:

1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος

50 γρ. κάππαρη σε ξίδι, ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

1/2 κιλό σέσκουλα

Tempura (κουρκούτι):

200 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. baking powder

1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

1 πρέζα αλάτι

150 ml νερό

3 ασπράδια, χτυπημένα μαρέγκα

Βινεγκρέτ:

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λευκό ξίδι

1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το baking powder, το αβγό, το αλάτι και το νερό.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε κάπου ζεστά.

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε τετράγωνα κομμάτια, πλευράς 6 εκ.

Με πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε κάθε κομμάτι οριζοντίως στη μέση, δημιουργώντας 2 λεπτά «φύλλα».

Βάζουμε στη μέση κάθε «φύλλου» λίγη ψιλοκομμένη κάππαρη και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, και το τυλίγουμε στερεώνοντας τις άκρες του με μια οδοντογλυφίδα.

Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει.

Βουτάμε τα ρολά του μπακαλιάρου στο χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού.

Αφαιρούμε τα σκληρά μέρη από τα σέσκουλα, τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σαλάτα.

Χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ μέσα σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, περιχύνουμε τη σαλάτα και την ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τα τηγανισμένα ρολά του μπακαλιάρου στα πιάτα και τα γαρνίρουμε με τη σαλάτα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.