banner
banner
banner

Tea a la mode!

Ντένη Καλλιβωκά Ντένη Καλλιβωκά Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Jean-Marie Verlet, ιδιοκτήτης του Οι Δρόμοι του Τσαγιού ξεκίνησε να μιλάει για τσάι στην Ελλάδα σε μια περίοδο που οι Έλληνες έπιναν φραπέ.

Tea a la mode!

Έτσι, είναι εντυπωσιακό να ακούς από το στόμα του ότι τα τελευταία δύο χρόνια το τσάι έχει γίνει trend στη χώρα μας. Κι ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει πιστή στο μαύρο τσάι, στην Ελλάδα έχουμε περάσει απευθείας στο πράσινο και το λευκό. «Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα­, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι πολύ μπροστά στις πωλήσεις του πράσινου και του λευκού τσαγιού», μου λέει. «Σημειώστε ότι οι Έλληνες έχουν τελείως διαφορετικές γευστικές απαιτήσεις από τους Γάλλους ή τους Γερμανούς. Τους αρέσουν οι έντονες γεύσεις, που γεμίζουν το στόμα με αρώματα, όπως ο κορίανδρος, η κανέλα, τα εσπεριδοειδή κ.λπ. Επίσης, τρελαίνονται για βότανα. Φέτος λανσάραμε ένα “τσάι χαλάρωσης” με οκτώ διαφορετικά βότανα από τον Όλυμπο που αρέσει πολύ». Και κάποια tips απόλαυσης: «Το νερό δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού. Το πράσινο και το λευκό τσάι εμποτίζονται 2 έως 4 λεπτά (όταν τα αφήσουμε πολλή ώρα στο νερό πικρίζουν), όσο το νερό είναι ζεστό, ενώ το μαύρο 4-5 λεπτά». Οι Δρόμοι του Τσαγιού, Χάρητος 5, 2107221460

banner


Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος