banner
banner
banner

Τας κεμπάπ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

1.200 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκκαλο από κιλότο ή σπάλα ή ελιά, κομμένο σε κομμάτια 5 εκ.
600 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες 
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
5 γαρύφαλλα
1 γερή πρέζα τριμμένο κύμινο
5 κόκκοι μπαχάρι
1 γερή πρέζα τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα τριμμένη ρίγανη
1 ξερό φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γ. ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας. Σε “καθιστή” κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το κύμινο, το μπαχάρι και τα γαρύφαλλα δεμένα σε τουλουπάνι, την κανέλα, τη ρίγανη, τη δάφνη και λίγο καυτό νερό, έτσι ώστε τα υγρά ίσα να σκεπάζουν την επιφάνεια του κρέατος. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σιγομαγειρεύουμε για 1½ ώρα και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μείνει το φαγητό με μια πηχτή, μελωμένη σάλτσα. Σερβίρουμε με απλό ρύζι ή με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.

Α.Τ.

Updated: 26/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 27/09/18



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος