Follow us

Ταρτάρ σολωμού με μυρωδικά, κρέμα από ραπανάκι και γρανίτα από αγγούρι (του Μιχάλη Νουρνόγλου)


Ταρτάρ σολωμού με μυρωδικά, κρέμα από ραπανάκι και γρανίτα από αγγούρι (του Μιχάλη Νουρνόγλου)

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

Για το ταρτάρ Σολωμού

400 γρ. φιλέτο σολωμού ψιλοκομμένο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλούδα από λεμόνι τουρσί ψιλοκομμένη

λίγο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο

½ κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο

χυμό από ½ λεμόνι

½ κ.γ. μουστάρδα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα από ραπανάκι

10 ραπανάκια τριμμένα

100 γρ. τυρί μασκαρπόνε

20 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Για τη γρανίτα αγγούρι

χυμό από 5 αγγούρια

50 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

1. Φτιάχνουμε τη γρανίτα αγγούρι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε με υγρό άζωτο.

Διαφορετικά το μπολ στην κατάψυξη να παγώσει και ξύνουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι.2. Φτιάχνουμε τη κρέμα από ραπανάκι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.3. Φτιάχνουμε το ταρτάρ σολωμού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ λίγο πριν το σερβίρισμα για να μη ψηθεί ο σολωμός από το λεμόνι.4. Σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.