Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
Για το ταρτάρ Σολωμού
400 γρ. φιλέτο σολωμού ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλούδα από λεμόνι τουρσί ψιλοκομμένη
λίγο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
½ κ.γ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα από ραπανάκι
10 ραπανάκια τριμμένα
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
20 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Για τη γρανίτα αγγούρι
χυμό από 5 αγγούρια
50 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
1. Φτιάχνουμε τη γρανίτα αγγούρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε με υγρό άζωτο.
Διαφορετικά το μπολ στην κατάψυξη να παγώσει και ξύνουμε τη γρανίτα με ένα πιρούνι.2. Φτιάχνουμε τη κρέμα από ραπανάκι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.3. Φτιάχνουμε το ταρτάρ σολωμού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ λίγο πριν το σερβίρισμα για να μη ψηθεί ο σολωμός από το λεμόνι.4. Σερβίρουμε.