Υλικά
100 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτοΥλικά (για 1 άτομο)
1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ μαγιονέζα
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. σόγια
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
5 – 6 σταγόνες ταμπάσκο
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 καππαρόμηλα
1 παστεριωμένος κρόκος αβγού
Λίγο αλάτι
Για τη μαγιονέζα τρούφας
40 γρ. μαγιονέζα
Λίγη φρέσκια τρούφα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο από ίνες και μεμβράνες και το κόβουμε σε ψιλό καρέ.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το έχουμε τσιγαρίσει, τον χυμό λεμόνι, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα, το σησαμέλαιο, τη σόγια, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί και να ψηθεί από το λεμόνι και το αλάτι.
Για την μαγιονέζα τρούφας, τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη την τρούφα και την ανακατεύουμε καλά με την μαγιονέζα.
Διατηρούμε στο ψυγείο.
Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε στη σχάρα.
Σερβίρουμε το ταρτάρ σε ένα τσέρκι διαμέτρου 5 εκ., τοποθετούμε πάνω τον παστεριωμένο κρόκο αβγού και τα καππαρόμηλα και δίπλα τις φέτες του ψημένου χωριάτικου ψωμιού.
Σερβίρουμε δίπλα την μαγιονέζα τρούφας.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μανιτάρι"¨στη Θεσσαλονίκη.