Follow us

Ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο με ασιατικό στυλ, κρέμα από κρόκο αβγού, ψημένο χωριάτικο ψωμί και μαγιονέζα τρούφας

Ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο με ασιατικό στυλ, κρέμα από κρόκο αβγού, ψημένο χωριάτικο ψωμί και μαγιονέζα τρούφας

Υλικά

Υλικά (για 1 άτομο)

100 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

Χυμό από ένα λεμόνι

1 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.γ μαγιονέζα

1 κ.γ. σησαμέλαιο

1 κ.γ. σόγια

Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι

5 – 6 σταγόνες ταμπάσκο

4 φέτες χωριάτικο ψωμί

2 καππαρόμηλα

1 παστεριωμένος κρόκος αβγού

Λίγο αλάτι

Για τη μαγιονέζα τρούφας

40 γρ. μαγιονέζα

Λίγη φρέσκια τρούφα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο από ίνες και μεμβράνες και το κόβουμε σε ψιλό καρέ.

Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το έχουμε τσιγαρίσει, τον χυμό λεμόνι, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα, το σησαμέλαιο, τη σόγια, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί και να ψηθεί από το λεμόνι και το αλάτι.

Για την μαγιονέζα τρούφας, τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη την τρούφα και την ανακατεύουμε καλά με την μαγιονέζα.

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε στη σχάρα.

Σερβίρουμε το ταρτάρ σε ένα τσέρκι διαμέτρου 5 εκ., τοποθετούμε πάνω τον παστεριωμένο κρόκο αβγού και τα καππαρόμηλα και δίπλα τις φέτες του ψημένου χωριάτικου ψωμιού.

Σερβίρουμε δίπλα την μαγιονέζα τρούφας.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μανιτάρι"¨στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.