banner
banner
banner

Ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο με ασιατικό στυλ, κρέμα από κρόκο αβγού, ψημένο χωριάτικο ψωμί και μαγιονέζα τρούφας

Συνταγή

Ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο μαριναρισμένο με ασιατικό στυλ, κρέμα από κρόκο αβγού, ψημένο χωριάτικο ψωμί και μαγιονέζα τρούφας
Υλικά (για 1 άτομο)

100 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ μαγιονέζα
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. σόγια
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
5 – 6 σταγόνες ταμπάσκο
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 καππαρόμηλα
1 παστεριωμένος κρόκος αβγού
Λίγο αλάτι
Για τη μαγιονέζα τρούφας
40 γρ. μαγιονέζα
Λίγη φρέσκια τρούφα

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο από ίνες και μεμβράνες και το κόβουμε σε ψιλό καρέ. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το έχουμε τσιγαρίσει, τον χυμό λεμόνι, την κέτσαπ, τη μαγιονέζα, το σησαμέλαιο, τη σόγια, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να μαριναριστεί και να ψηθεί από το λεμόνι και το αλάτι. Για την μαγιονέζα τρούφας, τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη την τρούφα και την ανακατεύουμε καλά με την μαγιονέζα. Διατηρούμε στο ψυγείο. Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε στη σχάρα.
Σερβίρουμε το ταρτάρ σε ένα τσέρκι διαμέτρου 5 εκ., τοποθετούμε πάνω τον παστεριωμένο κρόκο αβγού και τα καππαρόμηλα και δίπλα τις φέτες του ψημένου χωριάτικου ψωμιού. Σερβίρουμε δίπλα την μαγιονέζα τρούφας.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μανιτάρι"¨στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος