banner
banner
banner

Τάρτα με σύκα, φέτα και μαστίχα

Συνταγή

Τάρτα με σύκα, φέτα και μαστίχα
Υλικά

1 κατεψυγμένη συσκευασία φύλλο κουρού
200 γρ. τυρί φέτα 
200 γρ. ανθότυρο
½  κ.γ.  μαστίχα σε σκόνη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
500 γρ. φρέσκα σύκα
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι κοπανισμένο

banner
Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους  180°C. Απλώνουμε το φύλλο σε δύο ταρτιέρες, τρυπάμε με το πιρούνι πολλές φορές, στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω όσπρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και δουλεύουμε μαζί με το ανθότυρο, τη μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.  Γεμίζουμε τις τάρτες με το μείγμα των τυριών και στρώνουμε από πάνω τα σύκα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, να καραμελώσουν λίγο τα σύκα.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος