banner
banner

Τάρτα με πράσα και γραβιέρα

Συνταγή

Τάρτα με πράσα και γραβιέρα
Υλικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού
1 κ. πράσα
300 γρ. γραβιέρα
3 αβγά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. άνηθος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη έξω από το ψυγείο να ξεπαγώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καλύπτουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.. Την τρυπάμε σε πολλά σημεία με το πιρούνι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια και την ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, κρατάμε το λευκό μέρος και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανατεύοντας συχνά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο. Κόβουμε τη γραβιέρα σε φέτες πάχους 1, 5 εκ. Απλώνουμε το μείγμα των πράσων στην τάρτα και σκεπάζουμε με τις φέτες της γραβιέρας. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα των αβγών και ψήνουμε την τάρτα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστή. 

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος