Follow us

Τάρτα με πάστα ελιάς και αντσούγιες

Τάρτα με πάστα ελιάς και αντσούγιες

Υλικά

Yλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. νερό παγωμένο

Για τη γέμιση

15 φιλέτα αντζούγιας στο λάδι

½ φλ. κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα

350 γρ. πάστα μαύρης ελιάς + 100 γρ. πάστα πράσινης ελιάς

200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε κονσέρβα

10 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Μια ταρτιέρα 26 εκ.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε τα σκόρδα και αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα.

Τα βράζουμε κομμένα σε χοντρά κομμάτια με ελάχιστο αλάτι και ελαιόλαδο (ίσα να τα σκεπάζει) σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρές λωρίδες.

Ανακατεύουμε την πάστα ελιάς, τα σκόρδα, το κουκουνάρι και την πιπεριά.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε σε φύλλο με κοντό πλάστη, βάζοντάς την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και την απλώνουμε γρήγορα με το χέρι στην ταρτιέρα.

Ψήνουμε για 10 -15 λεπτά ανάλογα με το πάχος του φύλλου μέχρι να χρυσίσει.

Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να χλιάνει.

Τη γεμίζουμε με το μείγμα πάστα μαύρης ελιάς, σκόρδο, πιπεριά Φλωρίνης.

Στολίζουμε με τα φιλέτα αντζούγιας σε σχήμα καφασωτού.

Γαρνίρουμε βάζοντας στις γωνίες πάστα πράσινης ελιάς.

Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα.

σημ.

Αν θέλουμε μπορούμε αντί για ζύμη να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.