Follow us

Τάρτα με ντομάτες, φέτα και δεντρολίβανο

Τάρτα με ντομάτες, φέτα και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. νερό παγωμένο 

Για τη γέμιση

1 κ. ντοματίνια

1 ½  κ. κόκκινα κρεμμύδια

2 αβγά

300 γρ. φέτα

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο (15 εκ.)

1 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα, να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε με την κομμένη μεριά προς τα κάτω σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.

Χωρίζουμε τη φέτα σε χοντρά, ακανόνιστα κομμάτια με το πιρούνι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια, ώσπου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Τα μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη φέτα.

Ξανα –ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180ο C.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, την λαδώνουμε και απλώνουμε τα ντοματίνια με τη κομμένη μεριά προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρπάξουν ελαφρά οι άκρες τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι, στον πάτο και στα πλαϊνά.

Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τους ειδικούς βόλους ή με όσπρια που φυλάμε γι αυτό το σκοπό.

Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να χλιάνει.

Τη γεμίζουμε με το μείγμα κρεμμύδια –φέτα –αβγά, πασπαλίζουμε με τα φυλλαράκια του φρέσκου δεντρολίβανου και τοποθετούμε από πάνω συμμετρικά τα ντοματίνια.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα.

σημ.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για ζύμη, έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.