Τάρτα με ντομάτα, ρίγανη και παρμεζάνα (της Ναταλίας Δραγούμη)

Συνταγή

Τάρτα με ντομάτα, ρίγανη και παρμεζάνα (της Ναταλίας Δραγούμη)
Υλικά:

Για τη ζύμη:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπα ελαιόλαδο 
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1/4 κούπας νερό

Για τη γαρνιτούρα:
3 κανονικές ντομάτες
3 κ.σ. μουστάρδα
100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη 
1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας με τις άκρες των δακτύλων μας το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι. Μετά, σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό. Συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη για περίπου 4-5 λεπτά. Η ζύμη μας θα είναι μαλακιά και ρευστή. Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλάδωτη ταρτιέρα (διαμέτρου 28-30 cm) και την απλώνουμε (η ζύμη θα γλιστράει).
3. Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Τη βγάζουμε, την αλείφουμε με μουστάρδα και απλώνουμε μια στρώση παρμεζάνας. 
4. Τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.
5. Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, γαρνίρουμε με ρίγανη (αν έχουμε και φρέσκια, ακόμα καλύτερα!).

Tips: 
1. Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. 
2. Δεν είναι περίεργο το ζυμάρι της τάρτας να βγει μαλακό, οφείλεται στο λάδι!

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Ναταλίας Δραγούμη "Μαγειρεύοντας με την κόρη μου", εκδόσεις Μίνωας.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος