Follow us

Τάρτα με μπρόκολο και σος ροκφόρ

Τάρτα με μπρόκολο και σος ροκφόρ

Υλικά

Υλικά

1 δόση ζύμης μπριζέ

300 γρ. μπρόκολο, μόνο τα μπουκετάκια

3 αβγά

200 ml κρέμα γάλακτος

200 + 150 ml γάλα πλήρες

125 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ροκφόρ ή μπλέ τυρί

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. βούτυρο

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 190°.

Πλένουμε το μπρόκολο, το χωρίζουμε σε μπουκετάκια και το βάζουμε να ψηθεί στον ατμό μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει.

Το βάζουμε να στραγγίξει πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και απλώνουμε τη ζύμη (αφού την έχουμε βγάλει 10 λεπτά από το ψυγείο), εφαρμόζοντας καλά στα τοιχώματα.

Κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα, καλύπτουμε με λαδόκολλα, σκορπάμε επάνω όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια και προψήνουμε για 10-12 λεπτά.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά 150 ml γάλα και το ροκφόρ σε κομματάκια και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να διαλυθεί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση, προσθέτουμε το μαϊντανό και φυλάμε τη σος για την ώρα του σερβιρίσματος.

Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα με τα αβγά και τα 200 ml γάλα.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε το μπρόκολο στον πάτο της φόρμας και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κρέμας και των αβγών.

Βάζουμε την τάρτα να ψηθεί στους 180° για 30-35 λεπτά.

Τη σερβίρουμε ζεστή με τη σάλτσα ροκφόρ, που έχουμε ζεστάνει ελαφρά.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.