Follow us

Τάρτα με κοπανιστή και κολοκυθάκια

Τάρτα με κοπανιστή και κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 αβγό

1 πρέζα αλάτι

5 κ.σ. νερό παγωμένο 

Για τη γέμιση

750 γρ. κολοκυθάκια

1 φλ. ελαιόλαδο

100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος

1 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

2 αβγά

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μια ταρτιέρα 26 εκ.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.

Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι.

Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρό ξανθό χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 7 –8 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει.

Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, την κοπανιστή και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, διότι η κοπανιστή είναι πολύ αλμυρή.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι στον πάτο της και στα πλαϊνά.

Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τους ειδικούς βόλους ή με όσπρια που φυλάμε γι αυτό το σκοπό.

Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και τη γεμίζουμε με τη γέμιση Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα.

σημ.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.