banner
banner
banner

Τάρτα με κοπανιστή και κολοκυθάκια

Συνταγή

Τάρτα με κοπανιστή και κολοκυθάκια
Υλικά

Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
5 κ.σ. νερό παγωμένο 
Για τη γέμιση
750 γρ. κολοκυθάκια
1 φλ. ελαιόλαδο
100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια ταρτιέρα 26 εκ.

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό και το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρό ξανθό χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 7 –8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε το μείγμα να χλιάνει. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, την κοπανιστή και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, διότι η κοπανιστή είναι πολύ αλμυρή.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι  στον πάτο της και στα πλαϊνά. Την καλύπτουμε με λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με τους ειδικούς βόλους ή με όσπρια που φυλάμε γι αυτό το σκοπό. Ψήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί. Τη βγάζουμε από το φούρνο και τη γεμίζουμε με τη γέμιση Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 10 -15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να χλιάνει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα.
σημ. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  έτοιμο φύλλο κουρού ή σφολιάτας


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος