Follow us

Τάρτα με φράουλες και κρέμα αμυγδάλου

Τάρτα με φράουλες και κρέμα αμυγδάλου

Υλικά

Υλικά

Ζύμη σαμπλέ για μια τάρτα 24-26 εκ.

250 γρ. αλεύρι

150 γρ. βούτυρο φρέσκο

100 γρ. ζάχαρη-άχνη

1 αβγό 1 σκόνη βανίλιας

ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

100 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη

90 γρ. ζάχαρη

30 γρ. αλεύρι

2 αβγά

100 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γαρνίρισμα

700 γρ. φράουλες μικρές

50 γρ. ζάχαρη-άχνη

Χυμός από 1 λεμόνι

4 κ.σ. ζελέ φραγκοστάφυλο ή μαρμελάδα φραμπουάζ.

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη ζύμη, με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.

Αναμιγνύουμε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και βανίλια, κάνουμε στο κέντρο μικρή λακκούβα και βάζουμε το αβγό, ελαφρά χτυπημένο και το βούτυρο σε μεγάλα κομμάτια.

Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική (δεν θέλει πολύ ζύμωμα).

Την κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τις βάζουμε σε δοχείο με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σκόνη αμυγδάλου και τέλος το βούτυρο, λίγο λίγο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.Αφήνουμε τη ζύμη μερικά λεπτά να μαλακώσει και κατόπιν την ανοίγουμε με τον πλάστη, σε φύλλο πάχους περίπου 3 χλστ., σε διάμετρο αρκετή για να καλύψει τη φόρμα και να εξέχει λίγο.

Μπορούμε, πιο εύκολα, να την ανοίξουμε ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας.Τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τον πλάστη και τη μεταφέρουμε στη φόρμα.

Πιέζουμε να καλύψει καλά τα τοιχώματα και με κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε το τελείωμα.

Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι.

Απλώνουμε πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκορπάμε μέσα ρύζι ή όσπρια (που θα την εμποδίσουν να φουσκώσει).Την ψήνουμε για 12-14 λεπτά.

Αφαιρούμε λαδόκολλα και όσπρια.Απλώνουμε στην τάρτα την κρέμα που ετοιμάσαμε και την ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.Όταν κρυώσει, τοποθετούμε τις φράουλες με τη μύτη προς τα πάνω, κοντά τη μία στην άλλη.Ζεσταίνουμε ελαφρά το ζελέ ή τη μαρμελάδα μαζί με το ζουμί που άφησαν οι φράουλες.

Περιχύνουμε τις φράουλες με αυτό το σιρόπι και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.