Τάρτα εσπεριδοειδών

Συνταγή

Τάρτα εσπεριδοειδών
Υλικά

150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέµα γάλακτος
300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) χυµός πορτοκάλι φρέσκος
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυµός λεµόνι
ξύσµα από 1/2 λεµόνι
ξύσµα από 1/2 πορτοκάλι
50 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο ή µαργαρίνη
3 αυγά
5 ασπράδια
1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ µε γεύση Βανίλια
70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) άχνη ζάχαρη
1/2 πακέτο σφολιάτα

Εκτέλεση

Σε µία κατσαρόλα βάζετε την κρέµα γάλακτος, τους χυµούς, το ξύσµα πορτοκαλιού και λεµονιού, το βούτυρο, τους κρόκους των αυγών και το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ µε γεύση Βανίλια και βράζετε µέχρι να πήξει η κρέµα. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια µε 1/3 φλιτζάνι τσαγιού Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ να γίνουν µαρέγκα και την ανακατεύετε µε την κρέµα.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαµέτρου 30 εκατοστών, στρώνετε τη σφολιάτα, απλώνετε από πάνω την κρέµα και ψήνετε στους 200°C µέχρι να ψηθεί η σφολιάτα. Χτυπάτε τα 5 ασπράδια µε την υπόλοιπη Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ να γίνουν µαρέγκα και την απλώνετε πάνω από την κρέµα. Προθερµαίνετε το grill στους 220°C µε αντιστάσεις και ψήνετε την τάρτα για περίπου 2 λεπτά, µέχρι να πάρει χρώµα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος