banner
banner
banner

Ταραμοσαλάτα με κάππαρη και ελιές (του chef Αλέξανδρου Καρδάση)

Συνταγή

Ταραμοσαλάτα με κάππαρη και ελιές (του chef Αλέξανδρου Καρδάση)
υλικά για 8 άτομα:

130 γρ. λευκό ταραμά
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
1 κρεμμύδι ξερό
χυμό από 2 λεμόνια
300 με 400 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο απαλό

banner
εκτέλεση:

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με τον ταραμά και το χυμό από δύο λεμόνια στο μπλέντερ. Αφού τα χτυπήσουμε για λίγο προσθέτουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει πρώτα, στραγγισμένο. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μπλέντερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να γίνει το μείγμα σαν μαγιονέζα. Δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο χυμό λεμονιού και προσθέτουμε πιπέρι. Σερβίρουμε με κάππαρη, ελιές Καλαμών και ξύσμα από 1 λεμόνι.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος