Υλικά
Υλικά (ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 24 ΤΕΜΑΧΙΑ )
200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
70 γρ. ταραμά
½ κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη
1 κουταλάκι χοντροκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά χοντροκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα
Παρασκευή
Για τους ταραμοκεφτέδες, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό βαρύ χωριάτικο ψωμί, όχι αφράτο.
Είναι ιδανικοί για πικ νικ στην εξοχή την Καθαρά Δευτέρα. Οι ταραμοκεφτέδες είναι υπέροχοι για ουζομεζές και ταιριάζουν με πολλά πιάτα —και υπέροχοι, βεβαίως, αν προηγηθεί κάποιο πιάτο με ψάρι ή θαλασσινά. Κόβετε το ψωμί με το χέρι και βάζετε τα κομμάτια σε μπωλ.
Τα βρέχετε με λίγο νερό, τόσο όσο να μαλακώσουν, και τα αφήνετε μερικά λεπτά.
Τα στύβετε πολύ καλά και τα βάζετε πάλι στο μπωλ.
Λιώνετε το σκόρδο με μια πρέζα αλάτι, χρησιμοποιώντας την ράχη μαχαιριού, και το προσθέτετε στο ψωμί.
Προσθέτετε τον ταραμά, το κρεμμύδι με τους χυμούς του, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Δεν χρειάζεται αλάτι, αλλά δοκιμάζετε για να το διαπιστώσετε.
Πλάθετε το μίγμα σε κεφτέδες στο μέγεθος του ντοματίνι (περίπου 20 γρ.).
Τους αφήνετε να ηρεμήσουν για 15 λεπτά.Βάζετε λίγο αλεύρι σε πιάτο και αλευρώνετε τους ταραμοκεφτέδες.
Ρίχνετε ½ εκ.
ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να χρυσίσουν απ’ όλες τις πλευρές, κουνώντας το τηγάνι μια ή δύο φορές για να μην κολλήσουν.
Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε να στραγγίξουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
Σερβίρετε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς, με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.