banner
banner
banner

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα

Συνταγή

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα
Υλικά

400 γρ. πατάτες
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
100 γρ. λευκός ταραμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. ξερός δυόσμος
½ φλ. κορνφλάουρ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι, σπορέλαιο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα. Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό. Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος