Follow us

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα

Ταραμοκεφτεδάκια με πατάτα

Υλικά

Υλικά

400 γρ. πατάτες

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

½ φλ. κορνφλάουρ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλεύρι, σπορέλαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό.

Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα.

Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό.

Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά.

Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη ή τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή μεριά του τρίφη ή το περνάμε από τη μουλινέτα. Το στραγγίζουμε σε μικρό σουρωτήρι και πετάμε το υγρό. Βάζουμε σε λεκάνη τον πουρέ, τον ταραμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αν δεν έχει την πυκνότητα που χρειάζεται για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγο –λίγο όσο κορνφλάουρ χρειασθεί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τους προσεκτικά μια φορά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε σκέτους ή με σάλτσα από αραιωμένο ταχίνι ή με απλή ντοματοσαλάτα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.