banner
banner
banner

"Ταλιατέλες" σουπιάς με σάλτσα ντομάτας και το μελάνι τους

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

υλικά
υλικά

1 κ. σουπιές φρέσκιες
1/2 κ. ντομάτες στον τρίφτη ή ανάλογες από κουτί
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, τριμμένες
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και αφαιρούμε προσεκτικά τα σακουλάκια με το μελάνι τους. Τα διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι με μερικές κ.σ. χλιαρό νερό. Πάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε τις σουπιές σε στενές λωρίδες, σαν ταλιατέλες και χωρίζουμε τα πλοκάμια ένα- ένα. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3'-4', μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τη σουπιά λίγη- λίγη, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μερικά λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, το μελάνι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να σιγοβράσουν μισοσκεπασμένες, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν. Λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε το μισό μαϊντανό, ενώ γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο τα πιάτα.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος