Υλικά
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
Αλάτι
Για τη σάλτσα με κατσικίσιο τυρί
4 κ.σ. ΒΙΤΑΜ
1 πράσο σε ροδέλες
75 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
αλάτι-πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Για τη σάλτσα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ΒΙΤΑΜ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, για 2 λεπτά περίπου.
Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μαϊντανό.Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.