Υλικά
υλικά για 4 άτομα
500 γρ. ταλιατέλες
3-4 μέτρια κολοκυθάκια (ανάλογα με το μέγεθος)
2 κ.σ. κάππαρη από άλμη
3 σκ.σκόρδο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. μπούκοβο
6-7 κλωστούλες ζαφορά (σαφράν)
ε.π. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια ή σπιρτάκια.
Βάζουμε τις κλωστούλες της ζαφοράς να μουλιάσουν σε 2 κ.σ ζεστό νερό (π.χ.
από τα ζυμαρικά που βράζουν).
Ξεπλένουμε καλά και στεγνώνουμε την κάππαρη.Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο μαζί με μια σκ.σκόρδο κομμένη στη μέση.
Όταν το σκόρδο μυρίσει το αφαιρούμε και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 3'-4' .
Προσθέτουμε την πιπερίτσα ή το μπούκοβο, το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο, την κάππαρη, τον μαϊντανό, αφήνουμε άλλο 1' και βγάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο, τη ζαφορά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ταλιατέλες, βάζουμε στη φωτιά γιά 1'-2', ρίχνουμε πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.