banner
banner
banner

Ταλιατέλες με κάστανα και παντσέτα

Συνταγή

Ταλιατέλες με κάστανα και παντσέτα
Υλικά για 6 άτομα

250 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνε (ζυμαρικά αβγού)
250 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
100 γρ. παντσέτα (αλλαντικό) σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φυλλαράκια φασκόμηλου
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλ. τσ. παρμεζάνα ή γκράνα τριμμένη (από κομμάτι)

banner
Παρασκευή

Βάζουμε την παντσέτα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και την ψήνουμε σκέτη, μέχρι να ξεροψηθεί καλά και να βγάλει το λίπος της. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε μαζί 2', κατόπιν το σκόρδο για 1' και τέλος τα κάστανα, σπασμένα σε κομματάκια και το φασκόμηλο. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente, κρατώντας 1 φλ.τσ. από το νερό που έβρασαν. Βάζουμε το τηγάνι με το μείγμα των καστάνων σε δυνατή φωτιά μαζί με το νερό του βρασίματος, το τυρί και το βούτυρο και ρίχνουμε στο μείγμα τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε για 2'-3', μέχρι να τυλιχτούν καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με λίγο ακόμα τυρί. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος