Follow us

“Ταλιατέλες” από καλαμάρι α λα καρμπονάρα

“Ταλιατέλες” από καλαμάρι α λα καρμπονάρα

Υλικά

Υλικά

600 γρ. καλαμάρια φρέσκα, καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν ταλιατέλες

50 γρ. γκουαντσάλε(guanciale) ή παντσέτα καπνιστή ψιλοκομμένη

Μισή σκελίδα σκόρδο

2 -3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα στήμονες από κρόκο Κοζάνης

1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη.

Για τη σάλτσα καρμπονάρα:

100 γρ. κρόκοι αβγών

25 ml ζωμός λαχανικών

25 ml κρέμα γάλακτος 35%

38 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για γαρνιτούρα: 4 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο + ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καρμπονάρας: βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και μετά σε μπεν μαρί (βάζουμε το κατσαρολάκι σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό).

Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για περίπου 8 λεπτά, σε θερμοκρασία περίπου 65οC.

Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε τα καλαμάρια: καίμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε με τη σειρά το γκουαντσάλε ή την παντσέτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το καλαμάρι, τους στήμονες του κρόκου και την πιπερίτσα τσίλι.

Σοτάρουμε γρήγορα τα υλικά ανακατεύοντας και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την έτοιμη σάλτσα καρμπονάρα.

Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασσο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για περίπου 8 λεπτά, σε θερμοκρασία περίπου 65οC. Αφήνουμε στην άκρη.Ετοιμάζουμε τα καλαμάρια: καίμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε με τη σειρά το γκουαντσάλε ή την παντσέτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το καλαμάρι, τους στήμονες του κρόκου και την πιπερίτσα τσίλι. Σοτάρουμε γρήγορα τα υλικά ανακατεύοντας και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την έτοιμη σάλτσα καρμπονάρα. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασσο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.