Υλικά
300 γρ. ταλιατέλες (ιδανικά φαρδιές λωρίδες φρέσκιας πάστας) Υλικά (για 4 άτομα)
400 γρ. φιλέτο σφυρίδας
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε τη σφυρίδα κομμένη σε κομμάτια με λίγο ελαιόλαδο, τη σβήνουμε με κρασί και την αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα: βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (σε σιγανή φωτιά) λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, δύο κουταλιές τις σούπας νερό από τις ταλιατέλες και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και όταν πάρουν και αυτά μια βράση προσθέτουμε τις ταλιατέλες.
Τέλος, ρίχνουμε και την σφυρίδα, ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.