Tagliatelle Alla Cernia E Cozze (του Δημήτρη Τσούκαρη)

Συνταγή

Tagliatelle Alla Cernia E Cozze (του Δημήτρη Τσούκαρη)
Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. ταλιατέλες (ιδανικά φαρδιές λωρίδες φρέσκιας πάστας)
400 γρ. φιλέτο σφυρίδας
500 γρ. μύδια καθαρισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε τη σφυρίδα κομμένη σε κομμάτια με λίγο ελαιόλαδο, τη σβήνουμε με κρασί και την αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα: βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι (σε σιγανή φωτιά) λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, δύο κουταλιές τις σούπας νερό από τις ταλιατέλες και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και όταν πάρουν και αυτά μια βράση προσθέτουμε τις ταλιατέλες. Τέλος, ρίχνουμε και την σφυρίδα, ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος