banner
banner
banner

Τα νόστιμα εντόσθια

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Τα νόστιμα εντόσθια

Τα φαγητά με εντόσθια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεύσεων, μέρες που είναι. Εκτός όμως από τα κλασικά και αξεπέραστα –κοκορέτσι, μαγειρίτσα, γαρδουμπάκια-, υπάρχει και μια ολόκληρη σειρά άλλων φαγητών, που μπορούμε να φτιάξουμε με εντόσθια και που έρχονται από τις τοπικές κουζίνες όχι μόνον ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και από ευρωπαϊκές κουζίνες. Σημειώνοντας, ότι δεν πολυεκτιμούν το είδος, όπως εμείς και οι γείτονες από τα Βαλκάνια. Αν και οι νέες γενιές όπως και το ωραίο φύλο δεν φαίνεται να είναι φανατικοί οπαδοί των φαγητών με εντόσθια, τουλάχιστον, όπως μαθαίνουμε από φίλους εστιάτορες με ειδίκευση στο κρέας, εμείς θα επιμείνουμε και θα σας προτείνουμε πιάτα από τον σκληρό πυρήνα της παράδοσης συν την κλασική πίτα με νεφρά και φιλέτο από τη Μ. Βρετανία. Και κάποια άλλη φορά, όταν η εποχή το καλεί, θα μιλήσουμε και για το παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο «haggis», ήτοι κοιλιά αρνιού γεμιστή με εντόσθια και μπαχαρικά και ψημένη για ώρες στον φούρνο… Προς το παρόν, θα μείνουμε στα δικά μας και στην εγγλέζικη σπεσιαλιτέ.

Updated: 26/04/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/04/17

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος