Follow us

Τα κάστανα γιορτάζουν!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με αφορμή τη συγκομιδή του κάστανου, πολλά ορεινά χωριά της Ελλάδας διοργανώνουν γιορτές που διαρκούν από μία ως περισσότερες ημέρες.

Τα κάστανα γιορτάζουν!

Εμείς σας προτείνουμε τρία " πανηγύρια του κάστανου" μέσα στο επόμενο τριήμερο και είναι καλή ιδέα για μια φθινοπωρινή απόδραση με γευστικό ενδιαφέρον. Στην Άρνα Λακωνίας γίνεται για δέκατη χρονιά στην πλατεία του χωριού η γιορτή Κάστανου (25-28 Οκτωβρίου) και θα προσφέρονται ψητά και βραστά κάστανα, γλυκά από κάστανο, καθώς και τσίπουρο από το καζάνι. Επίσης, στους πάγκους της υπαίθριας αγοράς θα βρίσκονται άφθονα τοπικά προϊόντα. Το κάστανο γιορτάζει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και στην Καστάνιτσα του Πάρνωνα. Θα προσφέρεται στην πλατεία του Άι Γιάννη τσάι του βουνού, ενώ το μεσημέρι θα σερβίρονται φασόλια με μακαρόνια, φασολάδα, ψητή ρέγκα, γουρουνοπούλα, γίδα βραστή, πιάτα και γλυκά με κάστανο μαζί με κρασί, τσίπουρο με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και χορού. Την ίδια μέρα, στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας θα καίνε φουφούδες σκορπίζοντας στην ατμόσφαιρα μυρωδιές από ψητά κάστανα και καυτή φασολάδα, ενώ άφθονο θα ρέει και το τοπικό τσίπουρο... Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις τοπικές κοινότητες.

Ε.Σ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…