Follow us

Syros Greatings: γαστρονομική απόβαση στη Σύρο

Το αριστοκρατικό νησί των Κυκλάδων μας στρώνει ένα πληθωρικό τραπέζι σ' ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου…

Syros Greatings: γαστρονομική απόβαση στη Σύρο

Η Σύρος φλερτάρει επίμονα με τον ουρανίσκο μας και για ένα τριήμερο μας στρώνει ένα πληθωρικό τραπέζι με αμέτρητους νόστιμους μεζέδες στο πρώτο γαστρονομικό της Φεστιβάλ. Τραγανές λιαστές ντομάτες τηγανιτές με κουρκούτι, αετόπιτες και γιαχνιστοί αμπελοκορφάδες, λαδολεμονάτα βλαστάρια και πασπαλάθες με μάραθο κι αμπελοφάσουλα, τιριτιτίμ κολοκυθένιο και λαχανιά με χοιρινό, αλλά και κοκκινιστά φαγάκια κουκισμένα γενναιόδωρα. Και αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα.

Syros Greatings: γαστρονομική απόβαση στη Σύρο

Η γαστρονομία της Σύρου παίζει σε πολλά διαφορετικά γευστικά τερέν, έχει ιστορία, παραδόσεις, ζευγαρώνει διαφορετικές γευστικές κουλτούρες, ανακατεύει συνταγές της δύσης και της ανατολής και δουλεύει πολύ καλά την κατσαρόλα και το τηγάνι. Έχει πολλές γεύσεις που αξίζει όλοι να τις δοκιμάσουμε και να μυηθούμε στις νόστιμες ιδιαιτερότητές της… Και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ πολιτισμού της Σύρου « Syros Greatings», μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Σύρου « Τερψιχόρη», με την υποστήριξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Κάθε μέρα θα είναι γεμάτη αρώματα, τοπικά προϊόντα και γευστικά προγράμματα, για να ανακαλύψουμε μια κουλτούρα που συνδυάζει εξαιρετικά υλικά από τη γη και τη θάλασσα. Ετοιμαστείτε για μια βόλτα σε πανέμορφα παντοπωλεία, για εξορμήσεις σε παραδοσιακά τυροκομεία, για επισκέψεις στα λουκομοποιεία και φυσικά για σεργιάνι σε διάφορους τύπους εστιατορίων.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ, στα 17 εστιατόρια του δικτύου Aegean Cuisine θα προσφέρονται ειδικά πιάτα, που εμπνέονται από την γαστρονομική παράδοση του νησιού. Το απόγευμα του Σαββάτου ο θερινός κινηματογράφος "Πάλλας», θα μεταμορφωθεί σε κουζίνα για να φιλοξενήσει τα live μαγειρέματα γνωστών σεφ και σε εκθετήριο, για να παρουσιαστούν τα προιόντα των τοπικών παραγωγών. Στο πρόγραμμα πρέπει να βάλετε επίσης τη Κυριακή, για την παρουσίαση του συριανού πρωινού. Για όσους αγαπάνε την τέχνη, υπάρχει η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο « Φάτε μάτια Σύρο» και η έκθεση για την ιστορία του συριανού λουκουμιού.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook: Syros Greatings

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…