Συνταγές του Νίκου Ζερβού από το Sheraton Ρόδου

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Συνταγές του Νίκου Ζερβού από το Sheraton Ρόδου

Τέσσερα εστιατόρια με διαφορετική γευστική φιλοσοφία, ποιοτικές πρώτες ύλες, μοναδικά τοπικά προϊόντα από το Νότιο Αιγαίο και παραδοσιακά πιάτα είναι τα κύρια στοιχεία της γευστικής εμπειρίας, που προτείνει το εμβληματικό ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort στην παραλία της Ιξιάς, στη Ρόδο.
Η ελληνική κουζίνα, όμως, βρίσκει τον αποκλειστικά δικό της χώρο στο εστιατόριο "Thea”, με τα στιβαρά λιόδεντρα να δίνουν τον τόνο και μοναδική θέα σε ένα λαμπρό ηλιοβασίλεμα.

O executive chef Νίκος Ζερβός

O executive chef Νίκος Ζερβός

Εxecutive chef του ξενοδοχείου ο Νίκος Ζερβός, με επαγγελματική εμπειρία σε ορισμένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το τριάστερο "El Bulli" του Φεράν Αντριά στην Ισπανία (καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο 2006–2009) και το διάστερο "L'atelier de Joël Robuchon" στη Γαλλία, αλλά και σε πολλά από τα πιο διακεκριμένα ξενοδοχεία και ξενοδοχειακά εστιατόρια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μαγειρικό του ύφος σφραγίζεται από την απόδοση των παραδοσιακών γεύσεων του τόπου με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και συνεχίζει την παράδοση του ομίλου, που θέλει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων του να υπηρετούν την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Ανάμεσα στις συνταγές, που μας εμπιστεύθηκε, ξεχωρίζω το “κοκκινιστό μοσχάρι με λεμονάτες πατάτες και γραβιέρα”, με τον ασυνήθιστο αλλά φοβερά φρέσκο συνδυασμό της ντομάτας και του λεμονιού και το “χοιρινό με κρέμα λεμονιού, πλιγούρι και δυόσμο”, που βασίζεται στην παραδοσιακή συνταγή της Δωδεκανήσου “χοιρινό με ρεβύθια”, ένα πλούσιο φαγητό με μεγάλη νοστιμιά.Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος