Από τη στιγμή που θα καθίσεις στα ξύλινα τραπέζια του κομψού εστιατορίου στην Καλαμαριά, αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου και το μόνο που σκέφτεσαι είναι πώς θα χαλαρώσεις και πώς θα απολαύσεις τη θαλασσινή θέα και το ωραίο του φαγητό (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018).
Η διακόσμηση ποντάρει στη ζεστασιά του ξύλου, τις μοντέρνες κομψές γραμμές, τους αναπαυτικούς καναπέδες και τα πρωτότυπα φωτιστικά. Στην επιμέλεια του μενού βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, ενώ το πάθος του ιδιοκτήτη Γιάννη Ζιάγκα για διαλεγμένα ελληνικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας, δίνει τον τόνο. Τη δημιουργική τριάδα συμπληρώνει ο νεαρός chef de cuisine Λεωνίδας Παντσιούκας με εμπειρία σε πολλά εστιατόρια και της Θεσσαλονίκης (“Makedonia Palace”) και της Αθήνας (εστιατόριο “Vardis”), σε σταθερή συνεργασία με το εστιατόριο “Το Μανιτάρι” από το 2016.
Η κουζίνα του εστιατορίου συνταιριάζει δημιουργικά τις ελληνικές γεύσεις με τη Μεσόγειο, αντλώντας έμπνευση από την παράδοση, χωρίς όμως να φοβάται και ορισμένες τολμηρές προσεγγίσεις. Οι συνταγές που μας προτείνει το εστιατόριο είναι φρέσκες και πρωτότυπες, γεμάτες αρώματα και νοστιμιά.
"Το Μανιτάρι", Θ. Σοφούλη 57, Sofouli Center, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310415289, www.to-manitari.gr