Follow us

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης

Τι πιο ανοιξιάτικο από τα φρέσκα βότανα και τα λαχανικά, τα αρωματικά χόρτα και το απίστευτο άρωμα από τα άνθη της λεμονιάς; Θα ήταν κρίμα να μην τα βάλουμε στο πιάτο μας και στο καθημερινό μας τραπέζι, σε ένα σερί εύκολων, δημιουργικών και ελαφρών γεύσεων. Οι συνταγές που σας προτείνουμε, προέρχονται σχεδόν από όλον τον κόσμο -Ιταλία, Κίνα, Ινδία, Μεξικό- και οι φιλοδοξίες τους είναι απλές: χρησιμοποιώντας ό,τι πιο φρέσκο και εποχικό, με όσο λιγότερο μαγείρεμα και όσο λιγότερο χρόνο, να “αποσπάσουμε” όσο γίνεται περισσότερα αρώματα, νοστιμιά και γεύση.

Οι εθνικές συνταγές, όσο κι αν απέχουν η μια από την άλλη, έχουν στην αυθεντική τους μορφή ως κοινούς παρανομαστές τη σοφή μίξη υλικών και γεύσεων, με τους πιο απλούς και γρήγορους τρόπους. Πριν υπάρξουν τα μηχανήματα (εργαλεία) χρειαζόταν άπειρος χρόνος, αφού όλα γίνονταν με τα χέρια. Οπότε, μια μακαρονάδα με λίγο λεμόνι και λίγη παρμεζάνα ή γαρίδες με σάλτσα τσιμιτσούρι που (για να γίνει χρειάζεται μόνο το λιώσιμο των αρωματικών) ή τα τηγανητά σπρινγκ ρολς, που τα κουβαλούσες και μαζί σου, ήταν η λύση.

Back to the basics λοιπόν.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;