banner
banner
banner

Συνταγές με προψημένα φύλλα

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Συνταγές με προψημένα φύλλα

Πέρα από το “κανονικό” ψωμί, δηλαδή το αφράτο ψωμωμένο καρβέλι με την πολλή ψίχα και πέρα από το λεπτότατο φύλλο του μπακλαβά, υπάρχουν ένα σωρό επίπεδα ψωμοειδή σκευάσματα (άντε να είναι και λίγο φουσκωτά, όπως η βάση για πίτσα ή η πίτα για σουβλάκι) που τα βρίσκουμε έτοιμα σχεδόν παντού και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ωραία και γρήγορα φαγητά.


Εκτός από τις πίτες για σουβλάκι που κυριαρχούν σε όλη τη Μέση Ανατολή, τις “αραβικές πίτες” όπως τις λένε σε όλον τον κόσμο, υπάρχει έτοιμη και η ζύμη της πίτσας των Ιταλών, τα προψημένα ποντιακά φύλλα για πίτα “γιοχάδες”, το αρμένικο “λαβάς”-lavash  (προψημένο φύλλο και έτοιμο ψωμάκι), τα νάαν (naan) της Ινδίας και του Αφγανιστάν -για ν’ αναφέρουμε λίγα από αυτά που μπορούμε να βρούμε τουλάχιστον στα μεγάλα σουπερμάρκετ.  Χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη ορισμένα από αυτά τα έτοιμα ψωμοειδή, προτείνουμε ιδέες και φαγητά που είναι νόστιμα και εμφανίσιμα ενώ ορισμένα έχουν και μια εξωτική χάρη από τα μπαχαρικά, απ΄ όπου παίρνουν την ιδιαίτερη γεύση τους.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος