banner
banner

Συνταγές για βρασμένα αβγά

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Συνταγές για βρασμένα αβγά

O πιο εύκολος τρόπος να αξιοποιήσεις τα πασχαλινά αβγουλάκια είναι να τα φας με αλατοπίπερο, ίσως και λίγο λεμονάκι, ακόμα και με λίγη μαγιονέζα ή μουστάρδα: δύο βραστά αβγά είναι ένα χορταστικό, νόστιμο, εύκολο και ολιγοθέρμιδο γεύμα. Αν βεβαίως υπάρχουν πολλά αβγά, είναι προφανές πως δεν μπορούμε να τα εξαντλήσουμε εύκολα. Θα καταφύγουμε, λοιπόν, σε άλλους τρόπους για να τα χαρούμε, αναθέτοντάς τους ρόλο συμπρωταγωνιστή σε διάφορα εδέσματα. Το πιο εύκολο είναι να τα ενσωματώσουμε σε πράσινες σαλάτες και σε συνδυασμό με αλλαντικά, τυριά, τόνο κονσέρβας, γαρίδες, καβούρι. Τα deviled eggs, δηλαδή ο κρόκος ανακατεμένος με διάφορα αρτύματα ή αλμυρά και πικάντικα υλικά (αντζούγιες, αγγουράκι τουρσί, κάπαρη, κλπ) και ξανατοποθετημένος μέσα στα ασπράδια είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος αξιοποίησής τους. Τέλος, αν έχουμε περαιτέρω φιλοδοξίες, ένα γκρατέν με μπεσαμέλ, ένα ρολό από κιμά ή ένα πατέ λαχανικών γεμιστό με βραστά αβγά είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για ένα πλούσιο, ευπαρουσίαστο πλήρες γεύμα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος