Follow us

Συνταγές από τον “Γλυκάνισο” της Θεσσαλονίκης

Συνταγές από τον “Γλυκάνισο” της Θεσσαλονίκης

Στον μοντέρνο χώρο ψαροφαγίας, που δημιούργησαν οι αδελφοί Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης, το μενού αποτυπώνει τη μακρά εμπειρία τους στην εστίαση. Ο chef patron Σταύρος Σωτηρούδης και ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης εμπλουτίζουν την κλασική αντίληψη για τους ψαρομεζέδες με εξαιρετικές “ωμές” δημιουργίες –καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ- και μακαρονάδες θαλασσινών με χειροποίητα δικά τους ζυμαρικά. Μεγάλο ατού τα ψάρια, που έρχονται με καΐκια από την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Ο μεγάλος και λιτός χώρος αποποιείται το φολκλόρ και δεν θυμίζει σε τίποτα ένα τυπικό εστιατόριο ψαριού, καθώς συνδυάζει όμορφα τις απλές γραμμές με το λευκό και τα χαρούμενα χρώματα στα τραπεζοκαθίσματα.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου λειτουργεί ψαράδικο, όπου μπορούμε να επιλέξουμε το ψάρι της αρεσκείας μας και να μας το ετοιμάσουν όπως θέλουμε. Επιλεγμένες ετικέτες από πολλά εκλεκτά ούζα, τσίπουρα, με και χωρίς γλυκάνισο, καθώς και εμφιαλωμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, συμπληρώνουν το μενού.

Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 2310302882, http://glikanisos.gr /

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…