Εστιατόριο ψαριού με 76χρονη ιστορία και μεγάλο ατού τη θέση του: πάνω στο κύμα, σε έναν κλειστό ορμίσκο στην παραλία της Καλαμαριάς, με απέραντη θέα στον Θερμαϊκό. Από το 2012 βρίσκεται στα χέρια της 3ης γενιάς της οικογένειας Μαμάη και η πλήρης ανακαίνιση το έχει προικίσει με μοντέρνο ύφος και ήρεμη κομψότητα. Ο consultant chef Ανδρέας Κλαυδιανός και ο chef de cuisine Χρήστος Γραικός, δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα σειρά από πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα της Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ προσωπικές πινελιές και ελεγχόμενα “δάνεια” από τις κουζίνες του κόσμου, δίνουν μια ανάλαφρη fusion κοσμοπολίτικη διάσταση στο μενού. Πέρα από τα πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, τα κλασικά ψάρια και τα θαλασσινά στη σχάρα και στο τηγάνι καταλαμβάνουν σοβαρή θέση στον κατάλογο.
Θέτιδος 18, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310/447996, 6946454487, http://www.maiamirestaurant.gr/