Follow us

Συνταγές από το “Μαϊάμι” της Καλαμαριάς

Συνταγές από το “Μαϊάμι” της Καλαμαριάς

Εστιατόριο ψαριού με 76χρονη ιστορία και μεγάλο ατού τη θέση του: πάνω στο κύμα, σε έναν κλειστό ορμίσκο στην παραλία της Καλαμαριάς, με απέραντη θέα στον Θερμαϊκό. Από το 2012 βρίσκεται στα χέρια της 3ης γενιάς της οικογένειας Μαμάη και η πλήρης ανακαίνιση το έχει προικίσει με μοντέρνο ύφος και ήρεμη κομψότητα. Ο consultant chef Ανδρέας Κλαυδιανός και ο chef de cuisine Χρήστος Γραικός, δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα σειρά από πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα της Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ προσωπικές πινελιές και ελεγχόμενα “δάνεια” από τις κουζίνες του κόσμου, δίνουν μια ανάλαφρη fusion κοσμοπολίτικη διάσταση στο μενού. Πέρα από τα πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, τα κλασικά ψάρια και τα θαλασσινά στη σχάρα και στο τηγάνι καταλαμβάνουν σοβαρή θέση στον κατάλογο.

Θέτιδος 18, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310/447996, 6946454487, http://www.maiamirestaurant.gr/

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…