Follow us

Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Η νεαρή ηπειρώτισσα σεφ Γλυκερία Λάππα αγαπάει την ντόπια γαστρονομία και τα υλικά της (μανιτάρια, χοιρινό, τραχανά, πέστροφες, αρνί, τα διάσημα τυριά της περιοχής) και τα ενσωματώνει αρμονικά στο μενού, που ετοιμάζει για το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο ξενοδοχείο "Grand Forest Metsovo Resort”, στο Μέτσοβο.

Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Η κουζίνα της αξιοποιεί το εδεσματολόγιο της περιοχής -πίτες, σούπες, κρέατα στη σούβλα- και το αποδίδει με κομψότητα και τεχνική γνώση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά πιάτων, που φέρουν τη σφραγίδα της ηπειρώτικης κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως προσεκτικά στις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Η σεφ, μετά τις σπουδές της, έχει εργαστεί σε πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια, στη Μύκονο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, καθώς και σε εστιατόρια στη Σύρο και στην Αθήνα.

Εκπληκτική η θέα από τη σάλα του εστιατορίου, που παίρνει τ’ όνομά του από το υψόμετρο όπου βρίσκεται το resort, στις κορυφογραμμές της Πίνδου και στο Μέτσοβο και φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του γνωστού γραφείου 3SK Στυλιανίδης, όπως και ολόκληρο το resort.

"Metsovo 1350m" (ξεν. "Grand Forest Metsovo") Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α Ανηλίου, Μέτσοβο, 26560/29001-4

Updated: 24/01/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/08/19

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;