Συνταγές από το εστιατόριο "Metsovo 1350m"

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Συνταγές από το εστιατόριο

Η νεαρή ηπειρώτισσα σεφ Γλυκερία Λάππα αγαπάει την ντόπια γαστρονομία και τα υλικά της (μανιτάρια, χοιρινό, τραχανά, πέστροφες, αρνί, τα διάσημα τυριά της περιοχής) και τα ενσωματώνει αρμονικά στο μενού, που ετοιμάζει για το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο ξενοδοχείο "Grand Forest Metsovo Resort”, στο Μέτσοβο.

Συνταγές από το εστιατόριο

Η κουζίνα της αξιοποιεί το εδεσματολόγιο της περιοχής -πίτες, σούπες, κρέατα στη σούβλα- και το αποδίδει με κομψότητα και τεχνική γνώση. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά πιάτων, που φέρουν τη σφραγίδα της ηπειρώτικης κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως προσεκτικά στις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Η σεφ, μετά τις σπουδές της, έχει εργαστεί σε πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια, στη Μύκονο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, καθώς και σε εστιατόρια στη Σύρο και στην Αθήνα.

Εκπληκτική η θέα από τη σάλα του εστιατορίου, που παίρνει τ’ όνομά του από το υψόμετρο όπου βρίσκεται το resort, στις κορυφογραμμές της Πίνδου και στο Μέτσοβο και φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του γνωστού γραφείου 3SK Στυλιανίδης, όπως και ολόκληρο το resort.

"Metsovo 1350m" (ξεν. "Grand Forest Metsovo") Εγνατία Οδός - Κόμβος 7Α Ανηλίου, Μέτσοβο, 26560/29001-4

Updated: 24/01/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/08/19Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος