Ο έμπειρος σεφ Σάκης (Aθανάσιος) Κάλφας, με 25ετή θητεία σε πολλά εστιατόρια της Ρόδου, της Χαλκιδικής και της Σαντορίνης επανήλθε στη στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, όπου και δημιούργησε το 2017 το εστιατόριο "Mαύρη Χήνα", κάνοντας αμέσως αισθητή την παρουσία του.
Λιτή και μοντέρνα διακόσμηση στη σάλα με industrial στοιχεία, δυνατό κόκκινο χρώμα σε κάποιες επιφάνειες και πολύ φυσικό φως, που δημιουργεί φιλική και οικεία αίσθηση. Στόχος του σεφ είναι να αναδείξει με τον δικό του τρόπο την ελληνική γαστρονομία, δημιουργώντας ένα μενού που συνδυάζει αρμονικά την ελληνική γαστρονομία με ιταλικά στοιχεία και προτείνει γευστικά πιάτα που αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον από τις ενδιαφέρουσες παρασκευές, που ετοιμάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου όπως και καπνιστά και αλλαντικά. Στα συν, η χρησιμοποίηση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων και κρεατικών από όλη τη Μακεδονία.
Προφήτη Ηλία 49, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 2310324303, www.m.facebook.com/mavrixinarestaurant/