Follow us

Συνταγές από το εστιατόριο Μαύρη Χήνα

Συνταγές από το εστιατόριο Μαύρη Χήνα

Ο έμπειρος σεφ Σάκης (Aθανάσιος) Κάλφας, με 25ετή θητεία σε πολλά εστιατόρια της Ρόδου, της Χαλκιδικής και της Σαντορίνης επανήλθε στη στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη, όπου και δημιούργησε το 2017 το εστιατόριο "Mαύρη Χήνα", κάνοντας αμέσως αισθητή την παρουσία του.
Λιτή και μοντέρνα διακόσμηση στη σάλα με industrial στοιχεία, δυνατό κόκκινο χρώμα σε κάποιες επιφάνειες και πολύ φυσικό φως, που δημιουργεί φιλική και οικεία αίσθηση. Στόχος του σεφ είναι να αναδείξει με τον δικό του τρόπο την ελληνική γαστρονομία, δημιουργώντας ένα μενού που συνδυάζει αρμονικά την ελληνική γαστρονομία με ιταλικά στοιχεία και προτείνει γευστικά πιάτα που αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον από τις ενδιαφέρουσες παρασκευές, που ετοιμάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου όπως και καπνιστά και αλλαντικά. Στα συν, η χρησιμοποίηση επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων και κρεατικών από όλη τη Μακεδονία.

Προφήτη Ηλία 49, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, 2310324303, www.m.facebook.com/mavrixinarestaurant/

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…