banner
banner
banner

Συκώτι α λα Βενετσιάνα (Fegato alla Veneziana)

Συνταγή

Συκώτι α λα Βενετσιάνα (Fegato alla Veneziana)
Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος
500 γρ. ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
200 ml λευκό κρασί
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Γάλα
εξ.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες και το βάζουμε  μέσα σε κρύο γάλα για μια ώρα.  Το βγάζουμε στραγγιστά και το στεγνώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το συκώτι στο τηγάνι, το ροδίζουμε γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές και το σβήνουμε με το κρασί. Ξύνουμε με τη σπάτουλα τη βάση του τηγανιού και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Μοιράζουμε το συκώτι σε ζεστά πιάτα, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πολέντα.

*H συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π. Φάληρο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος