Υλικά
¾ κ. συκωτάκια κοτόπουλουΥλικά
½ φλ. μπράντι
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 μήλα
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια, τα καθαρίζουμε από τη χολή και τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε στα δύο.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως.
Καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους πλευράς 1 ½ εκ.
τα περιχύνουμε με λεμόνι να μην μαυρίσουν.
Βγάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι και το κρατάμε ξεχωριστά.
Αφαιρούμε τη φλούδα, το λευκό μέρος, τις μεμβράνες και τους σπόρους από το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα χωρίζουμε σε φέτες.
Κόβουμε κάθε φέτα στα δύο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τα συκωτάκια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ανακατεύοντας προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα να μην αρπάξει το κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το μπράντι.
Μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε τα μήλα, το πορτοκάλι και το λεμόνι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 7 λεπτά κουνώντας κυκλικά το τηγάνι, να μαλακώσει το μήλο και να αρχίσει να σχηματίζεται μια σαλτσούλα σαν σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα συκωτάκια επάνω στην εστία με σβησμένο το μάτι 5 -6 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε επάνω σε λευκό ρύζι ή επάνω σε πέννες βουτυρωμένες ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.
Α.Τ.