Υλικά
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 1 κ. κοπανάκια κοτόπουλου
¾ φλ. λευκό ξύδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φέτες
1 κ. μεγάλα μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
300 γρ. ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και διάμετρο 30 εκ.
Παρασκευή
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο, το ραντίζουμε με το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις ντομάτες.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε να στραγγίσει.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο μαζί με νερό ίσαμε τη μέση των κομματιών του κοτόπουλου.
Μόλις πάρει βράση βάζουμε το σκέπασμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως το νερό.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε, ταπώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά 7-8 λεπτά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 10 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 ½ φλ.
νερό, ρίχνουμε το ρύζι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ίσα να σιγοβράζει, ανακατεύουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε 16 λεπτά, κουνώντας που και που την κατσαρόλα κυκλικά χωρίς να ανακατέψουμε ξανά.
Ανοίγουμε, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.