Υλικά
υλικά
500 γρ. στριφτάρια (ή άλλο ζυμαρικό)
300 γρ. ξινομυζήθρα
1/2 φλ.τσ. κατίκι
5 σκ. φρέσκο σκόρδο, πολτοποιημένες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένες στο γκριλ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. τριμμένη σκληρή μυζήθρα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Αν είναι παραδοσιακά ζυμαρικά χρειάζονται λιγότερο βράσιμο, γιατί μαλακώνουν εύκολα.
Ανακατεύουμε καλά την ξινομυζήθρα με το κατίκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν θέλουμε, αλάτι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε αμέσως με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε, χωρίς να αφήσουμε τη σάλτσα να λιώσει τελείως.
Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω λεπτές λωρίδες ψητής πιπεριάς.
Σερβίρουμε χωριστά το τριμμένο τυρί.