Follow us

Στους Δελφούς ο 3ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Athena

Η τρίτη διοργάνωση του δυναμικά ανερχόμενου διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου πραγματοποιείται φέτος σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.

Στους Δελφούς ο 3ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Athena

Για τρίτη χρονιά, ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Athena ξεκίνησε σήμερα, 26 Μαρτίου, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και θα διαρκέσει ως τις 28 Μαρτίου. Η διοργάνωσή του αναδεικνύει τη συμβολική σημασία της συμμετοχής και την αξία της νίκης εδώ στην Ελλάδα, τη χώρα που όχι μόνο είναι η γενέτειρα της ελιάς, αλλά και η πατρίδα της ευγενούς άμιλλας. Ο διαγωνισμός ονομάζεται «Athena», από το όνομα της θεάς Αθηνάς, που δώρισε στην Αθήνα εκτός από το όνομά της και την ελιά.

Εξάλλου, η χώρα μας είναι η πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και μακράν η πρώτη στην κατά κεφαλήν κατανάλωση, οπότε άξια επιλέχθηκε ως τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού. Όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, την κριτική επιτροπή απαρτίζουν δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στους Δελφούς ο 3ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Athena

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, με την προϋπόθεση ότι τα ελαιόλαδα που θα συμμετέχουν ανήκουν αποκλειστικά στην κατηγορία «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο». Θα δοθούν βραβεία από χάλκινο, αργυρό και χρυσό ως διπλό χρυσό, ανάλογα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν με ανώτατη βαθμολογία τις εκατό μονάδες.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.athenaoliveoil.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;