Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Ο νέος χώρος για καλό καφέ και τα κατάλληλα συνοδευτικά του

Εύη Σκλατινιώτη Εύη Σκλατινιώτη Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Από το αναπαλαιωμένο διώροφο της Αθηνάς βγαίνουν μυρωδιές φρεσκοκομμένου καφέ, ζεστής μηλόπιτας, χειροποίητων κέικ, τσαγιού μέντας, και σίγουρα κάποια θα σε πιάσει από τη μύτη…

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Γωνία Αθηνάς και Βύσσης, στο ισόγειο ενός παλαιού ανακαινισμένου κτιρίου, άνοιξε πρόσφατα ένα μοντέρνο καφέ, σε αμερικάνικο στυλ, που έγινε γρήγοραtalkofthetown, κι όχι άδικα. Με το που μπαίνεις, αντικρίζεις την μπάρα με την επαγγελματική μηχανή του καφέ και αριστερά, στο βάθος, ένα καταπράσινο μοντέρνο καθιστικό. Προσπερνώντας τις βιτρίνες με τα γλυκά ημέρας και τα κέικ, βλέπεις στο βάθος μια αίθουσα που προσωπικά πρώτη φορά συνάντησα σε καφετέρια:είναι ο χώρος με τη μηχανή καβουρδίσματος και δίπλα της, τα σακιά με τους κόκκους του καφέ. Γιατί εδώ, δίνουν τόση σημασία στον καφέ, ώστε να τα κάνουν όλα οι ίδιοι από την αρχή. Επιλέγουν κόκκους, τους καβουρδίζουν κατάλληλα και φτιάχνουν τα δικά τους χαρμάνια. Μάλιστα, μερικά τα συσκευάζουν και σε φακελάκια για δοκιμές στο σπίτι.

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Επειδή, όμως, ένας καφές, που φτιάχνεται με τόσο κόπο και έμφαση στη λεπτομέρεια, θέλει και τα αντίστοιχα συνοδευτικά, εδώ επίσης τα πράγματα δεν είναι απλά. Συνεργάστηκαν με τον boulanger – patissierKamelSaci, ο οποίος επιμελήθηκε όλο το μενού των γλυκών, αλλά και τα τεσσάρων ειδών bagels, που γεμίζονται.

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Τα γλυκά είναι από απλά brioches, μέχρι κανέλας και σοκολάτας, χειροποίητα κέικ όπως carrotcake, chocolatecake και το πολύ ιδιαίτερο με φιστίκι Αιγίνης, που δοκίμασα, αλλά και το μικροσκοπικό κανελέ (cannelé), ένα παραδοσιακό γλυκό του Μπορντώ με ξεχωριστή γεύση.

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Και στα αλμυρά, όμως, δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα, διαλέγουν προσεχτικά τα υλικά τους. Μια ατόφια παντσέτα με μυρωδικά, που την κόβουν σε φέτες, το ολόκληρο μπούτι γαλοπούλας,που το έψαξαν για μήνες, τα φρέσκα λαχανικά-είναι όλα ένα κι ένα.

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Κι αν είσαι από εκείνους τους λίγους (όπως εγώ), που δεν πίνουν καφέ, υπάρχουν επιλογές σε τσάι, όπως το μυρωδάτο τσάι μέντας, αλλά και χυμοί φρέσκων φρούτων ψυχρής έκθλιψης, ανάλογα με την εποχή. Πάντως, έναν café latte ελαφρύ τον ήπια και τον ευχαριστήθηκα, ακόμη κι εγώ!

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Στο μικρό πατάρι, υπάρχουν καθίσματα -κι είναι όμορφο να βλέπεις από ψηλά το ισόγειο, αλλά και τους περαστικούς-ενώ πιο πίσω, ο καναπές προορίζεται για πιο ήσυχους τύπους.

Στο Dope έχεις πολλούς λόγους να εθιστείς στον καφέ και όχι μόνο

Μου άρεσε, ακόμη, που ο κατάλογος είναι προσαρμοσμένος στις ανάγκες και του Έλληνα και του τουρίστα κι ότι σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του κτιρίου, που είναι του 1830 και διατήρησαν τις παλιές του πέτρες σε αρκετά σημεία. Τέλος, τη σχεδίαση του Dope ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφέιο «Mutiny».

DopeRoastingCo., Βύσσης 25, Μοναστηράκι, τηλ. 2103215209.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος