Υλικά
2 στήθη πάπιαςΥλικά
Για το μαρινάτα κατά το ψήσιμο
¾ φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. Grand Marnier
Για τη σάλτσα
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. σόγια σος με χαμηλό νάτριο
5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μελάσα
1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σος, την άχνη ζάχαρη, τη μελάσα και τον τριμμένο κόλιανδρο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε σε μπολ τον χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά την πάπια.
Την αλείφουμε με το μείγμα χυμό πορτοκαλιού-Grand Marnier, αλατοπιπερώνουμε, χαράζουμε μπακλαβαδωτά την πέτσα και τη βάζουμε επάνω σε σχάρα με ένα ταψί από κάτω.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πέτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα.
Ξεφουρνίζουμε και αλείφουμε την πέτσα με το μείγμα για την κρούστα (χυμός πορτοκαλιού, σόγια σος, άχνη ζάχαρη, μελάσα, τριμμένο κόλιανδρο) και ψήνουμε για 7 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσει και λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα σαν σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
A.T.