banner
banner
banner

Στήθος πάπιας με σάλτσα από πορτοκάλι, μελάσα και σόγια σος

Συνταγή

Στήθος πάπιας με σάλτσα από πορτοκάλι, μελάσα και σόγια σος
Υλικά

2 στήθη πάπιας
Για το μαρινάτα κατά το ψήσιμο
¾  φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. Grand Marnier
Για τη σάλτσα
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. σόγια σος με χαμηλό νάτριο
5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μελάσα
1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σος, την άχνη ζάχαρη, τη μελάσα και τον τριμμένο κόλιανδρο. Αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε μπολ τον χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier και αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά την πάπια. Την αλείφουμε με το μείγμα χυμό πορτοκαλιού-Grand Marnier, αλατοπιπερώνουμε, χαράζουμε μπακλαβαδωτά την πέτσα και τη βάζουμε επάνω σε σχάρα με ένα ταψί από κάτω. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πέτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και αλείφουμε την πέτσα με το μείγμα για την κρούστα (χυμός πορτοκαλιού, σόγια σος, άχνη ζάχαρη, μελάσα, τριμμένο κόλιανδρο) και ψήνουμε για 7 λεπτά ακόμα μέχρι να καραμελώσει και λιώσει η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα σαν σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος