Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μικρά στήθη πάπιας
2 κυδώνια
2 ροζ γκρέιπφρουτ
1 δεματάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο *
1 ξυλάκι κανέλα
100 m/ maple syrup**
50 γρ. μέλι
50 m/ σάλτσα σόγιας
10 γρ. σουσάμι Αλατοπίπερο
* Στον Παναγιώτη Ασλανίδη (Λαϊκές βορείων προαστίων) και στον Βαγγέλη Καζάλα (Λαϊκές νοτίων προαστίων).
** Στα μεγάλα «Α-Β Βασιλόπουλος»
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το σουσάμι και μαρινάρουμε στο μίγμα τα στήθη της πάπιας όλη τη νύχτα.
Καθαρίζουμε τα γκρέιπφρουτ, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα φυλάμε στο ψυγείο, μαζί με όσο χυμό τούς έχει προκύψει από το κόψιμο.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε φετάκια και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ ταψάκι Τα περιχύνουμε με το mapIe syrup, προσθέτουμε την κανέλα και αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζει, και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180C επί μία ώρα.
Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη της πάπιας, τα τηγανίζουμε πρώτα από τη μεριά της πέτσας και μετά τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220C, επί 15 λεπτά.
Όταν ψηθούν η πάπια και τα κυδώνια, μαζεύουμε το ζουμί της μαρινάδας, το ζουμί από το ψήσιμο των κυδωνιών και το ζουμί από τα γκρέιπφρουτ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα.
Τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, και όταν πήξουν και γίνουν σάλτσα, προσθέτουμε τις φέτες των γκρέιπφρουτ και κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε σε κάθε πιάτο τις φέτες του κυδωνιού σε σχήμα βεντάλιας, από ένα στήθος πάπιας κομμένο σε φέτες και γαρνίρουμε με τις φέτες του γκρέιπφρουτ.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.