Υλικά
1 ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο 1300 γρ. Υλικά
Για τη γέμιση
400 γρ. γραβιέρα
15 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
4 μεγάλα φύλλα από μαρούλι
Ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση χωρίς να το χωρίσουμε τελείως και χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμάτι του με κοφτερό μαχαίρι.
Το βάζουμε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολα και το χτυπάμε ελαφρά με το ειδικό εργαλείο για να ανοίξει.
Το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και τα κόβουμε σε λωρίδες. “Κόβουμε” σε φλούδες τη γραβιέρα με το καθαριστήρι της πατάτας.
Απλώνουμε επάνω στο στήθος του κοτόπουλου τα φύλλα του μαρουλιού κατά μήκος.
Ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και ελαιόλαδο και απλώνουμε επάνω στα φύλλα του μαρουλιού τη γραβιέρα.
Πασπαλίζουμε με τα φύλλα του φασκόμηλου και πιπερώνουμε γενναία.
Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό κατά μήκος, στερεώνουμε τις στενές άκρες με οδοντογλυφίδες και δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του.
Το τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα.
Ρίχνουμε 1 εκ.
νερό σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C 50 λεπτά.
Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
A.T.