banner
banner
banner

Στήθος κοτόπουλο ρολό γεμιστό με τυρί και φασκόμηλο

Συνταγή

Στήθος κοτόπουλο ρολό γεμιστό με τυρί και φασκόμηλο
Υλικά

1 ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο 1300 γρ.
Για τη γέμιση
400 γρ. γραβιέρα
15 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
4 μεγάλα φύλλα από μαρούλι
Ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση χωρίς να το χωρίσουμε τελείως και χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμάτι του με κοφτερό μαχαίρι. Το βάζουμε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολα και το χτυπάμε ελαφρά με το ειδικό εργαλείο για να ανοίξει. Το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και τα κόβουμε σε λωρίδες. “Κόβουμε” σε φλούδες τη γραβιέρα με το καθαριστήρι της πατάτας. Απλώνουμε επάνω στο στήθος του κοτόπουλου τα φύλλα του μαρουλιού κατά μήκος. Ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και ελαιόλαδο και απλώνουμε επάνω στα φύλλα του μαρουλιού τη γραβιέρα. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα του φασκόμηλου και πιπερώνουμε γενναία. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολό κατά μήκος, στερεώνουμε τις στενές άκρες με οδοντογλυφίδες και δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του. Το τυλίγουμε με διπλή λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα. Ρίχνουμε 1 εκ. νερό σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C  50 λεπτά. Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.  


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος