banner
banner
banner

Στήθος γαλοπούλας γεμιστό με μελιτζάνες και πέστο

Συνταγή

Στήθος γαλοπούλας γεμιστό με μελιτζάνες και πέστο
Υλικά

1300 γρ. στήθος γαλοπούλας φιλέτο
Για τη γέμιση
300 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
300 γρ. έτοιμη σάλτσα πέστο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.. Τις βάζουμε σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν. Τις στύβουμε, τις αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 15 λεπτά γυρίζοντάς τις μια φορά. Τις βγάζουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γαλοπούλα: κόβουμε το στήθος οριζόντια με κοφτερό μαχαίρι και ανοίγουμε με τα χέρια, ώστε να δημιουργηθεί μια “τσέπη”. Αλείφουμε γερά μέσα έξω το κρέας με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Το αφήνουμε να μείνει στην άκρη για μισή ώρα.
Βάζουμε μέσα στην “τσέπη” που έχουμε σχηματίσει στο φιλέτο τις φέτες της μελιτζάνας, εναλλάξ με παχιές στρώσεις από πέστο. Ράβουμε την “τσέπη” ή κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες. Δένουμε το ρολό με σπάγκο για να διατηρήσει το σχήμα του. Το αλείφουμε με βούτυρο και το τυλίγουμε σε διπλή λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα. Ρίχνουμε 1 εκ. νερό σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για μιάμιση ώρα. Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε να μείνει για 15 λεπτά και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος