Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα ως πλήρες πιάτο, για 4 ως συμπληρωματικό)
2 φλιτζ. σταφύλια διαφόρων ποικιλιών
1/2 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
3 μπαστουνάκια κανέλας
1 κουταλιά μέλι
1/4 φλιτζ. καφές εσπρέσο
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
1/2 κουταλιά ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε, έως ότου γίνει διάφανο, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σταφύλια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον εσπρέσο, την κανέλα, το μέλι και το κρασί.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ξίδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Σερβίρεται ζεστό.
Σημείωση: Οι συνταγές προέρχονται από το βιβλίο «Espresso», των Κarl Petze και Sara Slavin, Εκδόσεις Chronicle Book - San Francisco, που εισάγει και διαθέτει η εταιρεία Coffea.
Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων και χρωμάτων, που αναδεικνύει αυτό το φινετσάτο πιάτο ως ιδανικό συνοδευτικό του ψητού κρέατος ή πουλερικού, ή ακόμα και του κυνηγιού.
Μια άλλη «φρέσκια» ιδέα είναι να σερβιριστεί ως επιδόρπιο, μαζί με τυρί και μπισκότα, ή με πολέντα, αν ακολουθήσετε το ιταλικό γαστριμαργικό πνεύμα μέχρι το τέλος.