banner
banner
banner

Σπαράγγια με σος ολαντέζ

Συνταγή

Σπαράγγια με σος ολαντέζ
Υλικά

Σπαράγγια βρασμένα

5 κρόκοι αβγών

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

500 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

Αλάτι, άσπρο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους, το νερό και μια πρέζα αλάτι σε ένα σκεύος επάνω σε μπεν μαρί. Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ώσπου να αποκτήσουν τα αβγά μια λεία, κρεμώδη υφή.


Προσθέτουμε ένα ένα κομμάτι βούτυρο περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως πριν προσθέσουμε το άλλο.


Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε το λεμόνι, δοκιμάζουμε το αλάτι και πιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη σάλτσα με διαφανή μεμβράνη για μην κάνει κρούστα και τη σερβίρουμε επάνω στα σπαράγγια ζεστή.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος