Σπαράγγια με σος ολαντέζ

Συνταγή

Σπαράγγια με σος ολαντέζ
Υλικά

Σπαράγγια βρασμένα

5 κρόκοι αβγών

1 κουταλιά χυμός λεμονιού

500 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια

Αλάτι, άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους, το νερό και μια πρέζα αλάτι σε ένα σκεύος επάνω σε μπεν μαρί. Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ώσπου να αποκτήσουν τα αβγά μια λεία, κρεμώδη υφή.


Προσθέτουμε ένα ένα κομμάτι βούτυρο περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως πριν προσθέσουμε το άλλο.


Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε το λεμόνι, δοκιμάζουμε το αλάτι και πιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη σάλτσα με διαφανή μεμβράνη για μην κάνει κρούστα και τη σερβίρουμε επάνω στα σπαράγγια ζεστή.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος