banner
banner

Σπανακόπιτα νηστίσιμη

Συνταγή

Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Υλικά για 8 άτομα

500 γρ. φύλλα κρούστας

1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο

10-12 κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι και το μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά με τις άκρες να εξέχουν. Απλώνετε τη γέμιση στο ταψί και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά και κόβετε όσα περισσεύουν. Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος