Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. σπαγκέτι
3 μελιτζάνες μακρόστενες, μεγάλες
400 γρ. ώριμες ντομάτες
3 σκ. σκόρδο (ή περισσότερες)
6 κ.σ. ρικότα σκληρή, τριμμένη (αλλιώς, σκληρή μυζήθρα τριμμένη)
1 φλιτζ. τσ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε με μπόλικο αλάτι για 30 λεπτά σε τρυπητό.
Κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε.
Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα ντομάτας.
Σοτάρουμε το σκόρδο κομμένο σε φετάκια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τριμμένες, και αρκετό βασιλικό κομμένο με το χέρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένο βασιλικό και 2 κουτ.
σούπας ωμό ελαιόλαδο.Βράζουμε τα σπαγκέτι al dente, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη μισή σάλτσα ντομάτας.
Τα μοιράζουμε στα πιάτα, ρίχνουμε λίγο τυρί, ακουμπάμε επάνω μερικές φέτες μελιτζάνας, από μία κουτ.
σούπας σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.